Informations Administratives
23.11.1998
Spécial
INTERINSTUTIONS, TOUS LIEUX D'AFFECTATION + PENSIONNES
Sommaire  

ELÄKEOIKEUKSIEN SIIRTÄMINEN KREIKAN ELÄKEJÄRJESTELMISTÄ

Virkamiehet ja Euroopan yhteisöjen muuhun henkilöstöön sovellettavien palvelussuhteen ehtojen 2 artiklan a, c ja d alakohdassa tarkoitetut väliaikaiset toimihenkilöt voivat pyytää Kreikan sosiaaliturvajärjestelmän mukaisten eläkeoikeuksiensa siirtämistä yhteisön eläkejärjestelmään.



Kreikan sosiaaliturvajärjestelmän mukaisten eläkeoikeuksien siirtäminen yhteisön eläkejärjestelmään henkilöstösääntöjen liitteessä VIII olevan 11 artiklan 2 ja 3 kohdan nojalla

  1. Virkamiehet ja Euroopan yhteisöjen muuhun henkilöstöön sovellettavien palvelussuhteen ehtojen 2 artiklan a, c ja d alakohdassa tarkoitetut väliaikaiset toimihenkilöt voivat pyytää Kreikan sosiaaliturvajärjestelmän mukaisten eläkeoikeuksiensa siirtämistä yhteisön eläkejärjestelmään.

    Henkilöstösääntöjen liitteessä VIII olevan 11 artiklan 2 kohdan yleiset täytäntöönpanosäännökset on julkaistu 16. huhtikuuta 1993 hallinnollisten tiedotteiden numerossa 789. Kyseisten säännösten mukaan hakemus on esitettävä kirjallisesti

    • tämän tiedotteen liitteenä olevalla kreikankielisellä lomakkeella (Lomakkeita on saatavana myös englannin- ja ranskankielisinä.)

      ja

    • esittämällä Kreikan viranomaisten vaatimat todistusasiakirjat (ks. tämän tiedotteen 4 kohta).

    Hakemus esitetään sille yhteisön toimielimelle, jonka palveluksessa asianomainen henkilö on.

    Jos asianomainen henkilö on ollut sekä julkisen että yksityisen sektorin palveluksessa, on parasta esittää erillinen hakemus kummankin sektorin osalta.

    Hakemus on esitettävä

    1. virkamiesten osalta:

      kuuden kuukauden kuluessa vakinaistamisen tiedoksiantamisesta tai siitä, kun virkamies on palannut tehtäviinsä henkilökohtaisista syistä myönnetyn virkavapauden tai toisiin tehtäviin siirron jälkeen (vrt. henkilöstösääntöjen liitteessä VIII olevan 11 artiklan 3 kohta).

    2. väliaikaisten toimihenkilöiden osalta:

      viimeistään kuuden kuukauden kuluttua siitä, kun väliaikainen toimihenkilö on saanut henkilöstösääntöihin perustuvan oikeuden yhteisön vanhuuseläkkeeseen (vrt. henkilöstösääntöjen 77 artikla).

    Hakemus on kirjattava yhteisön hallintoelimissä ennen edellä mainitun määräajan päättymistä. Määräajan päättymisen jälkeen esitettyjä hakemuksia ei oteta huomioon, paitsi jos viivästyminen johtuu poikkeuksellisesta syystä, johon asianomainen henkilö ei ole voinut vaikuttaa.


  2. Siirtymätoimenpiteet
    1. Jos eläkeoikeuksien siirtämistä hakee

      • Euroopan yhteisöjen virkamies tai

      • Euroopan yhteisöjen väliaikainen toimihenkilö, jolla on oikeus henkilöstösääntöjen mukaiseen vanhuuseläkkeeseen (vrt. henkilöstösääntöjen 77 artikla),

      joka on yhteisön toimielimen palveluksessa jo ennen tämän tiedotteen julkaisemista,

      tai


      • entinen yhteisöjen virkamies tai väliaikainen toimihenkilö, joka on tämän tiedotteen julkaisuhetkellä eläkkeellä

      EIKÄ OLE VOINUT KÄYTTÄÄ ELÄKEOIKEUKSIEN SIIRTOA KOSKEVAA OIKEUTTAAN AIEMMIN SEN VUOKSI, ETTEI ASIANOMAISEN ELÄKEJÄRJESTELMÄN KANSSA OLLUT TEHTY SOPIMUSTA ELÄKEOIKEUKSIEN SIIRTÄMISESTÄ,



      hakemus on esitettävä kirjallisesti sille toimielimelle, jonka palveluksessa asianomainen henkilö on tai on ollut,

      KUUDEN KUUKAUDEN KULUESSA(Ks. henkilöstösääntöjen liitteessä VIII olevan 11 artiklan 2 kohdan yleiset täytäntöönpanosäännökset, jotka on julkaistu 16.4.1993 hallinnollisten tiedotteiden numerossa 789.) TÄMÄN TIEDOTTEEN JULKAISEMISESTA.


    2. Muuhun henkilöstöön sovellettavien palvelussuhteen ehtojen 2 artiklan a, c ja d alakohdassa tarkoitettujen väliaikaisten toimihenkilöiden, jotka ovat tulleet yhteisön palvelukseen ennen tämän tiedotteen julkaisemista mutta joilla ei vielä ole oikeutta henkilöstösääntöjen mukaiseen vanhuuseläkkeeseen (vrt. henkilöstösääntöjen 77 artikla),

      ON ESITETTÄVÄ HAKEMUKSENSA KUUDEN KUUKAUDEN KULUESSA SIITÄ, KUN HE SAAVAT OIKEUDENHENKILÖSTÖSÄÄNTÖJEN MUKAISEEN VANHUUSELÄKKEESEEN .(Ks. henkilöstösääntöjen 77 artikla.)


    3. Hakemus on kirjattava yhteisön hallintoelimissä ennen edellä mainitun määräajan päättymistä. Määräajan päättymisen jälkeen esitettyjä hakemuksia ei oteta huomioon, paitsi jos viivästyminen johtuu poikkeuksellisesta syystä, johon asianomainen henkilö ei ole voinut vaikuttaa.

    4. Jos virkamies tai väliaikainen toimihenkilö on kuollut ennen tämän tiedotteen julkaisemista tai sitä seuraavan kuuden kuukauden aikana, hänen perhe-eläkettä saavilla oikeudenomistajillaan on oikeus tehdä hakemus näiden siirtymätoimenpiteiden perusteella.


  3. Yleisiä huomautuksia
    1. Hakemuksen esittäminen ei velvoita asianomaista tosiasiallisesti siirtämään eläkeoikeuksiaan. Hän voi päättää asiasta lopullisesti vasta saatuaan yhteisön hallintoelimiltä laskelman siirron perusteella mahdollisesti hyvitettävien eläkeoikeuksien määrästä.

    2. Ennen eläkeoikeuksien siirtoa koskevan hakemuksen tekemistä asianomaisia pyydetään kiinnittämään huomiota seuraaviin seikkoihin:

      1. Tällä hetkellä voimassa olevien henkilöstösääntöjen mukaan yhteisön vanhuuseläkkeen enimmäismäärä on 70 prosenttia asianomaisen viimeisestä kuukausittaisesta peruspalkasta. Mahdollinen eläkeoikeuksien siirto ei voi nostaa eläkkeen määrää tätä korkeammaksi.

      2. Koska yhteisön eläkejärjestelmässä on määritelty leskelle ja lapsille maksettavan perhe-eläkkeen vähimmäismäärä, eläkeoikeuksia ei välttämättä kannata siirtää. Näitä henkilöitä kehotetaankin ottamaan yhteyttä yhteisön hallintoelimiin ennen eläkeoikeuksien siirtämistä koskevan lopullisen päätöksen tekemistä.

      3. Eläkeoikeuksien siirron yhteydessä hyvityksenä saatuja yhteisön eläkeoikeuksia ei oteta huomioon laskettaessa sitä kymmenen tosiasiallisen palvelusvuoden vähimmäisaikaa, joka on edellytyksenä yhteisön eläkkeen saamiselle (henkilöstösääntöjen 77 artikla).

      4. Siirtäminen voi koskea vain sellaisia eläkeoikeuksia, jotka ovat kertyneet joko ennen yhteisön palvelukseen tuloa tai mahdollisesti henkilökohtaisista syistä myönnetyn virkavapauden tai väliaikaisen muihin tehtäviin siirron aikana.

      5. Jos on olemassa useita oikeudenomistajia, eläkeoikeuksien siirtoa koskevassa hakemuksessa on oltava kaikkien oikeudenomistajien päiväys ja allekirjoitus.

    3. Ennen eläkeoikeuksien siirtoa koskevan lopullisen päätöksen tekemistä (hallintoelimiltä saadun laskelman perusteella) asianomaisia pyydetään kiinnittämään huomiota seuraavaan:

      Eläkeoikeuksien siirtämisen jälkeen asianomainen menettää oikeutensa saada Kreikan kansallisten eläkejärjestelmien mukaista eläkettä siirrossa huomioon otettujen ajanjaksojen osalta.


  4. Hakemukseen on liitettävä Kreikan viranomaisten vaatimat todistusasiakirjat.
    JULKINEN SEKTORI


    Kun Euroopan yhteisön virkamiehet haluavat siirtää Kreikan eläkejärjestelmän mukaiset eläkeoikeutensa Euroopan yhteisön eläkejärjestelmään, heidän on esitettävä näiden eläkeoikeuksien vakuutusmatemaattisen arvon laskemista varten seuraavat todistusasiakirjat:

    1. PERUSELÄKE

      1. JULKISHALLINNON SIVIILIVIRKAMIEHET JA MUUT VASTAAVAT

        1. Hakemus

        2. Toimivaltaisen ministeriön henkilöstöhallinto-osaston tai julkisoikeudellisen oikeushenkilön antama todistus, josta käyvät ilmi virkamiehen virkauran eri vaiheet kuten nimittämiskirjan antaminen, palveluspaikan osoittaminen, luokitus, siirrot, ylennykset, irtisanominen, irtisanoutuminen, kurinpitoseuraamukset ja lisien myöntäminen sekä maininta toimivaltaisen hallintoelimen tekemästä päätöksestä, jolla kukin muutos on vahvistettu (julkaisemalla Kreikan virallisessa lehdessä), lausunnon tiedoksiantaminen, rekisterinumero ja päivämäärä sekä virkavalan vannomis- ja palvelukseentulopäivämäärä. Lisäksi on mainittava, onko virkatehtävien hoitaminen ollut vakinaista vai ei.

        3. Hallintoalueen (demos) tai kunnan viranomaisten antama virkatodistus, josta käyvät ilmi siviilisääty ja syntymävuosi tai virkamiehen henkilökansion oikeaksi todistettu jäljennös.

        4. Tarvittaessa todistus jonkin toisen hallintoelimen alaisuudessa suoritetusta palvelusajasta; todistuksen tulee perustua virallisiin asiakirjoihin (palvelukseenottoa ja irtisanomista koskevat päätökset). Jos valtionhallinnon viranomaiset ovat tunnustaneet yksityisellä sektorilla suoritetun palvelusajan (jatkuva vakuutus), hakemukseen on hyvä liittää jäljennös asianomaisesta asiakirjasta sekä täydentävän vakuutusmaksun suorittamisesta vastaavan maksuviranomaisen todistus kyseisestä maksusta tai jäljellä olevasta saldosta.

        5. Toimivaltaisen rekrytointitoimiston antama todistus (lomake A) virkamiehen suorittamasta asepalveluksesta ja tarvittaessa todistus tältä ajalta suoritetuista eläkemaksuista.

        6. Todistus ajanjaksosta, joka virkaan nimittämisen yhteydessä on otettu huomioon ammatillisena työkokemuksena.

        7. Toimivaltaisen maksuviranomaisen antama yksityiskohtainen selvitys tuloista, joihin asianomaisella olisi hakemuksen esittämiskuukautena oikeus voimassa olevan palkkataulukon ja hänelle kertyneiden palvelusvuosien nojalla.

        8. Hakijan antama vakuutus siitä, saako hän palvelusaikansa nojalla eläkkeen jonkin muun eläkejärjestelmän kautta ja onko hän saanut kyseiseltä ajanjaksolta jotakin korvausta.

        9. Vakuutuskirja, jossa on IKA-eläkevakuutuksen leimamerkit asianomaisen palvelusajalta sellaisen julkisoikeudellisen oikeushenkilön palveluksessa, johon sovelletaan lakia 3163/1955 (AINOASTAAN IKA-vakuutusjärjestelmään kuuluvien henkilöiden osalta).

      2. PUOLUSTUSVOIMIEN PALVELUKSESSA OLEVAT VIRKAMIEHET

        1. Hakemus.

        2. Henkilökortin täydellinen jäljennös.

        3. Todistus palkanmaksun keskeyttämisestä.

        4. Todistus ajasta, jonka asianomainen on työskennellyt joko alueellisissa yksiköissä tai yksiköissä, joista säädetään lakiasetuksen 142/74 3 artiklassa, lakiasetuksessa 179/74 ja lain 2592/98 7 artiklassa.

        5. Lomakkeen A mukainen todistus.

        6. Vakuutus, josta käy ilmi, että palvelusajan perusteella ei ole kertynyt eläkettä tai ettei kyseiseltä ajalta ole maksettu korvauksia.

        7. Virkatodistus.


    2. JULKISHALLINNON TOIMIHENKILÖIDEN ELÄKEKASSA (MTPY)

      1. Henkilökohtaista lisäosaa hakevan eläkekassan jäsenen on esitettävä:

        1. Hakemus.

        2. Oikeaksi todistettu, leimamerkein varustettu jäljennös valtionhallinnon tekemästä eläkepäätöksestä.

        3. Todistus virkauran eri vaiheista.

        4. Miespuolisen työntekijän on toimitettava puolustusvoimain rekrytointitoimiston antama todistus (A-lomake). Jos hän on suorittanut siviilipalveluksen, on tarvittaessa toimitettava myös todistus siviilipalveluksen perusteella saaduista tuloista.

        5. Naispuolisen työntekijän on toimitettava vakuutus, jonka mukaan hän ei saa eläkekassasta lisäosaa millään muulla perusteella.

        6. Tulotodistus viimeisimmän kuukauden palkasta (kolmen kuukauden tulot).

        7. Todistus, josta käy ilmi työntekijän virkaikä ennen hänen nimittämistään yhteisön virkamieheksi, työsuhteen laatu (yksityis- vai julkisoikeuden alainen työsopimus), asema (kuukausi- vai päiväpalkka) sekä työsuhteen aikana eläkekassan hyväksi mahdollisesti tehdyt pidätykset ja niiden määrä (1 %, 2 %, 3 %).

        8. Ulkomailla toimivissa kouluissa työskennelleiden opettajien on esitettävä todistus siirron kestosta ja työsuhteen luonteesta (onko siirto ollut palkallinen vai ei).

        9. Täydentävän eläkekassan antama todistus (presidentin asetuksen nro 4204/61 ja lain 1405/83 säännöksiin perustuvasta virkaiästä, vakuutuksen jatkuvuudesta jne.), josta käyvät ilmi vakuutuskaudet, mahdollisesti jo maksettu eläke tai kyseisen eläkekassan kautta maksettujen vakuutusmaksujen palautukset.

      2. Jos eläkekassan jäsen kuolee ollessaan palveluksessa:

        Oikeudenomistajien on esitettävä edellä (kohdassa A) tarkoitetut asiakirjat.

        Jos eläkekassan jäsenellä (A, B) ei ole oikeutta eläkkeeseen, on esitettävä kaikki edellä mainitut todistusasiakirjat lukuun ottamatta jäljennöstä valtionhallinnon eläkepäätöksestä.

      3. Jos vainaja oli eläkekassan jäsen ja sai lisäosaa, on esitettävä:

        1. Hakemus.

        2. Jäljennös valtionhallinnon viranomaisen tekemästä perhe-eläkepäätöksestä.

        3. Hallintoalueen (demos) tai kunnan viranomaisten antama virkatodistus, josta käyvät täsmällisesti ilmi: a) asianomaisen kuolinpäivä, b) avioliiton solmimispäivämäärä ja monesko avioliitto on kyseessä, c) lasten nimet ja perhetilanne (sekä poikien että tyttöjen syntymäajat ja siviilisääty), d) oliko avioliitto edelleen voimassa asianomaisen kuollessa vai ovatko puolisot eronneet ja e) onko leskeneläkettä hakeva naispuolinen leski mennyt uusiin naimisiin.

        4. Oikeudenomistajien antama vakuutus (vrt. kohta A.5).


    YKSITYINEN SEKTORI


    Kun Kreikan sosiaalivakuutusten pääsihteeristön alaisissa vakuutuslaitoksissa vakuutetut työntekijät pyytävät Euroopan yhteisön hallintoelimiltä laskelmaa siirrettävien eläkeoikeuksiensa vakuutusmatemaattisesta arvosta, heidän on esitettävä hakemuksen lisäksi seuraavat asiakirjat:

    1. Työssä käyvät vakuutetut

      1. Henkilökohtaisesti vakuutetut

        1. lainsäädännön mukaiset toimivaltaisen vakuutuslaitoksen antamat todistusasiakirjat asianomaisen henkilön vakuutuksesta (esimerkiksi vakuutuskirja, päätökset vakuutusajanjaksojen tunnustamisesta jne.)

        2. henkilö- tai syntymätodistuksen oikeaksi todistettu jäljennös.

      2. Oikeudenomistajat

        Edellä a kohdassa tarkoitettujen asiakirjojen lisäksi oikeudenomistajien on esitettävä:

        1. virkatodistus

        2. tarvittaessa todistus lasten opiskelusta.

    2. Eläkeläiset

      1. Henkilökohtaisesti vakuutetut

        Henkilö - tai syntymätodistuksen oikeaksi todistettu jäljennös

      2. Oikeudenomistajat

        1. todistus perhetilanteesta

        2. tarvittaessa todistus lasten opiskelusta.



TOIMIVALTAISET HALLINTOYKSIKÖT:

Lisätietoja saa seuraavista yksiköistä:

  1. KOMISSION VIRKAMIEHET

    IX.B.6 "Eläkeoikeuksien siirto" (Bryssel)
    L86-02/03





    M. VERTESSENpuh. (2)296.31.89
    M. BRAUNpuh. (2)296.78.91
    Mme VARDIKApuh. (2)299.03.32


  2. NEUVOSTON VIRKAMIEHET

    Henkilöstö- ja hallintoasiain linja
    Eläkkeistä vastaava yksikkö /Bryssel L175-0370.FK.50





    Mme BROKMANNpuh. (2)285.61.56
    Mme CAMPOSpuh. (2)285.72.81
    M. POURBAIXpuh. (2)285.66.68


  3. TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEAN VIRKAMIEHET

    Henkilöstö-, hallinto- ja talousosasto
    Palvelukseenotto- ja henkilöstöyksikkö
    Bryssel/Rue Ravenstein 2




    Mme HERCZpuh. (2)546.92.47
    M. LUXpuh. (2)546.90.26


  4. PARLAMENTIN VIRKAMIEHET

    Virkamiesten eläkkeet, jäsenten eläkkeet ja vakuutukset
    Luxemburg BAK 02/67




    Mme CRUZ DIASpuh. (352)4300.24193
    M. HANS-DIETRICH ROSSOWpuh. (352)4300.27085


  5. YHTEISÖJEN TUOMIOISTUIMEN VIRKAMIEHET

    Henkilöstöjaosto
    B-jaos: Henkilöstösääntöihin perustuvat oikeudet, sosiaaliasiat ja eläkkeet
    Bd. K. Adenauer 100, Kirchberg - Luxembourg




    Mme WAGNERpuh. (352)4303.3666
    Mme SCHINDLBECKpuh. (352)4303.3665


  6. TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIMEN VIRKAMIEHET

    Henkilöstöjaosto
    12, rue A. de Gasperi, Kirchberg - Luxembourg




    M. APELpuh.(352)4398.45635
    M. KALENTZISpuh. (352)4398.45256


Sommaire  
Auteur : Direction générale du personnel et de l'administration
Editeur : Direction générale du personnel et de l'administration
Unité ateliers de reproduction

Page créée le 29/11/98 14:56:36, dernière modification le 7/12/98 18:36:41