Informations Administratives
23.11.1998
Spécial
INTERINSTUTIONS, TOUS LIEUX D'AFFECTATION + PENSIONNES
Sommaire  

OVERFØRSEL AF PENSIONSRETTIGHEDER FRA GRÆSKE PENSIONSORDNINGER

Det meddeles hermed tjenestemænd og de midlertidigt ansatte, der er omfattet af artikel 2, litra a), c) og d), i ansættelsesvilkårene for de øvrige ansatte i Fællesskaberne, at de har mulighed for at overføre pensionsrettigheder optjent under en græsk socialsikringsorganisation til Fællesskabernes pensionsordning.

OVERFØRSEL I MEDFØR AF ARTIKEL 11, STK. 2 OG 3, I VEDTÆGTENS BILAG VIII TIL FÆLLESSKABERNES PENSIONSORDNING AF PENSIONSRETTIGHEDER OPTJENT VED EN GRÆSK SOCIALSIKRINGSORDNING.

  1. Det meddeles hermed tjenestemænd og de midlertidigt ansatte, der er omfattet af artikel 2, litra a), c) og d), i ansættelsesvilkårene for de øvrige ansatte i Fællesskaberne, at de har mulighed for at overføre pensionsrettigheder optjent under en græsk socialsikringsorganisation til Fællesskabernes pensionsordning.

    Ifølge de almindelige gennemførelsesbestemmelser til artikel 11, stk. 2, i vedtægtens bilag VIII, der blev offentliggjort i Meddelelser fra Administrationen nr. 789 af 16.4.1993, skal den skriftlige anmodning indgives til den fællesskabsinstitution, hvor den pågældende er ansat, ved hjælp af:

    • Det græsksprogede ansøgningsskema, der er vedlagt denne meddelelse [Ansøgningsskemaer på engelsk og fransk kan fås ved henvendelse til administrationen] ,

      og

    • de bilag, de græske myndigheder kræver (jf. punkt 4 i denne meddelelse).

    Vi gør opmærksom på, at i tilfælde af ansættelse både i den private og den offentlige sektor skal der udfyldes et ansøgningsskema for hver sektor.

    Ovennævnte ansøgning(er) skal indgives efter følgende retningslinjer:

    1. For tjenestemænd:

      Inden for en frist på seks måneder fra det tidspunkt, hvor tjenestemanden modtager meddelelse om sin fastansættelse eller om genindtrædelse i tjenesten efter tjenestefrihed af personlige årsager eller midlertidig tjeneste i anden stilling (jf. artikel 11.3 i vedtægtens bilag VIII).

    2. For midlertidigt ansatte

      Senest seks måneder fra det tidspunkt, hvor den midlertidigt ansatte opfylder vedtægtens betingelser for at være berettiget til alderspension fra EU (jf. vedtægtens artikel 77).

    Anmodningen skal være registreret i Fællesskabernes administration inden udløbet af disse tidsfrister. Anmodninger om overførsel, som administrationen modtager efter udløbet af disse frister, vil ikke blive taget i betragtning, medmindre forsinkelsen skyldes særlige omstændigheder, den pågældende ikke kan gøres ansvarlig for.


  2. OVERGANGSBESTEMMELSER

      • De tjenestemænd ved De Europæiske Fællesskaber og

      • de midlertidigt ansatte i De Europæiske Fællesskaber, der opfylder betingelserne i vedtægten for at være berettiget til alderspension fra EU (jf. vedtægtens artikel 77), og

      • som på tidspunktet for offentliggørelsen af denne meddelelse allerede gør tjeneste i en EU-institution

      samt

      • tjenestemænd og midlertidigt ansatte i De Europæiske Fællesskaber, der allerede modtager pension på tidspunktet for offentliggørelsen af denne meddelelse,

      OG SOM PÅ GRUND AF MANGLENDE AFTALE MED DEN PÅGÆLDENDE PENSIONSORDNING IKKE HAR KUNNET UDØVE DERES RET TIL OVERFØRSEL AF PENSIONSRETTIGHEDER,


      skal

      INDEN FOR EN FRIST PÅ SEKS MÅNEDER [Jf. de almindelige gennemførelsesbestemmelser til artikel 11, stk. 2, i vedtægtens bilag VIII offentliggjort i Meddelelser fra Administrationen nr. 789 af 16.4.1993.] EFTER OFFENTLIGGØRELSEN AF DENNE MEDDELELSE


      indsende en skriftlig ansøgning til administrationen i den fællesskabsinstitution, hvor de pågældende er/var ansat.

    1. Midlertidigt ansatte i henhold til artikel 2, litra a), c) og d), i ansættelsesvilkårene for de øvrige ansatte i Fællesskaberne, som allerede gjorde tjeneste ved Fællesskaberne før offentliggørelsen af denne meddelelse, men endnu ikke opfylder betingelserne i vedtægten for at modtage alderspension fra EU (jf. vedtægtens artikel 77),

      SKAL INDGIVE ANSØGNING SENEST SEKS MÅNEDER FRA DEN DATO, HVOR DE OPFYLDER VEDTÆGTENS BESTEMMELSER FOR AT MODTAGE ALDERSPENSION FRA EU(Jf. vedtægtens artikel 77.)


    2. Anmodningen skal være registreret i administrationen inden udløbet af ovennævnte tidsfrister. Anmodninger om overførsel, som administrationen modtager efter udløbet af disse frister, vil ikke blive taget i betragtning, medmindre forsinkelsen skyldes særlige omstændigheder, den pågældende ikke kan gøres ansvarlig for.

    3. Hvis en tjenestemand eller midlertidigt ansat afgår ved døden inden datoen for offentliggørelse af denne meddelelse eller inden for seks måneder derefter, gælder overgangsbestemmelserne for pårørende, der er berettiget til efterladtepension.


  3. GENERELT
    1. Indsendelsen af anmodningen medfører under ingen omstændigheder, at ansøgeren er forpligtet til at overføre sine pensionsrettigheder. Den endelige afgørelse træffes af ansøgeren selv, når han/hun har modtaget fællesskabsadministrationens forslag til, hvor mange pensionsgivende tjenesteår der kan godskrives ved overførslen.

    2. Inden De indsender anmodning om overførsel om pensionsrettigheder, bør De være opmærksom på følgende:

      1. I henhold til de nugældende vedtægtsbestemmelser kan den samlede pension fra Fællesskaberne ikke overstige 70% af den sidste grundløn. Ved en eventuel overførsel kan pensionen derfor ikke overstige dette loft.

      2. Da efterladte ægtefæller og børn er garanteret en minimumspension fra Fællesskaberne, kan en eventuel overførsel af pensionsrettigheder i nogle tilfælde ikke betale sig. Derfor opfordres de efterladte til at kontakte Fællesskabets administration, før de træffer beslutning om overførsel af pensionsrettigheder.

      3. De pensionsgivende tjenesteår, der godskrives i Fællesskabernes pensionsordning som et resultat af overførslen af pensionsrettigheder, tages ikke i betragtning ved beregningen af de ti års faktiske tjeneste, der er nødvendig for at få ret til en pension fra Fællesskaberne (vedtægtens artikel 77).

      4. Kun pensionsrettigheder, der er optjent forud for indtrædelsen i De Europæiske Fællesskabers tjeneste, kan overføres; det samme gælder eventuelle pensionsrettigheder, der er optjent under tjenestefrihed af personlige årsager eller midlertidig tjeneste i anden stilling.

      5. Hvis der er flere ydelsesberettigede pårørende, kan anmodningen kun antages til behandling, såfremt den samtidig er dateret og undertegnet af alle de ydelsesberettigede pårørende.

    3. Inden De træffer endelig beslutning om overførslen (efter at have modtaget administrationens forslag), gøres De opmærksom på følgende:

      En overførsel medfører, at De mister de pensionsrettigheder, De har optjent i de perioder, overførslen omfatter, og som kunne have være gjort gældende over for de forskellige græske nationale ordninger.


  4. BILAG, SOM DE GRÆSKE MYNDIGHEDER KRÆVER, OG SOM SKAL VEDLÆGGES ANSØGNINGEN.
    DEN OFFENTLIGE SEKTOR


    Med henblik på beregningen af den aktuarmæssige modværdi af pensionsrettigheder for tjenestemænd ved De Europæiske Fællesskaber, som skal overføres fra den græske pensionsordning til Fællesskabernes pensionsordning, skal der fremlægges følgende bilag:

    1. DEN PRIMÆRE PENSION

      1. CIVILT ANSATTE I DEN OFFENTLIGE SEKTOR OG HERMED LIGESTILLEDE

        1. Ansøgningen;

        2. en attest fra det kompetente ministeriums personaledirektorat eller fra den juridiske offentligretlige person med oplysninger om enhver ændring i tjenestemandens karriereforløb, f.eks. udnævnelse, integration, lønindplacering, overflytning, forfremmelse, afskedigelse, udtræden af tjenesten, disciplinære sanktioner eller tildeling af ydelser. For hver ændrings vedkommende anføres den kompetente instans' afgørelse herom (offentliggørelse i det græske Statstidende) samt fremsendelse, nummer og dato for meddelelsen og datoen for edsaflæggelse og indtræden i tjenesten. Det skal ligeledes anføres, om tjenesteydelsen har været kontinuerlig eller afbrudt;

        3. en attest fra kommunen om tjenestemandens civilstand og fødselsår og en bekræftet afskrift af hans/hendes personlige sagsmappe;

        4. bevis for eventuelle ansættelsesperioder i andre administrationer, udstedt på grundlag af officielle oplysninger (afgørelser om ansættelse og afskedigelse). Hvis Statens Regnskabskontor har udstedt et dokument om godkendelse af tjeneste i den private sektor (successiv forsikring), skal der vedlægges en kopi af dette dokument samt en attest fra kontoret for afregning af supplerende bidrag eller restfordringer;

        5. en attest fra rekrutteringskontoret (type A) vedrørende tjenestemandens aftjening af værnepligt og eventuelt beviset for indbetaling af pensionsbidrag i dette tidsrum;

        6. en attest vedrørende beregningen af erhvervserfaring ved udnævnelsen;

        7. detaljerede oplysninger fra det pågældende afregningskontor om den indkomst, ansøgeren ifølge gældende lønskala og hans/hendes samlede antal tjenesteår har ret til i måneden for indsendelse af ansøgningen;

        8. en erklæring på tro og love, som gør det muligt at afgøre, om ansøgerens ansættelsesperiode giver ret til pension fra en anden organisation, og om han/hun har modtaget godtgørelser for samme tidsrum;

        9. et forsikringsbevis med IKA's stempelmærker for det tidsrum, hvor den pågældende har været ansat hos en juridisk offentligretlig person, der henhører under lov 3163/1955 (KUN for personer, der henhører under IKA's særordning).

      2. ANSATTE VED MILITÆRET

        1. Ansøgningen;

        2. en fuldstændig kopi af det militære identitetskort

        3. bevis på afbrydelse af lønudbetaling

        4. attest vedrørende perioden for ansættelse i ekspeditionskorpsene eller ved enheder, der henhører under artikel 3 i lovdekret 142/74, lovdekret 179/74 og artikel 7 i lov nr. 2592/98;

        5. et type A-certifikat;

        6. en erklæring på tro og love, hvoraf det fremgår, at den udførte tjeneste ikke gav ret til pension, eller at der for denne periode ikke er blevet eller vil blive udbetalt nogen form for godtgørelse;

        7. en civilstandsattest


    2. GENSIDIG PENSIONSKASSE FOR OFFENTLIGT ANSATTE

      1. Et pensionskassemedlem, der anmoder om en personlig andel, skal fremlægge følgende:

        1. Ansøgningen;

        2. en påtegnet og stemplet kopi af Statens Regnskabskontors beslutning om pen-sions-udbetaling;

        3. en redegørelse for ændringer i karriereforløbet;

        4. en attest fra rekrutteringskontoret (type A), såfremt det drejer sig om en mandlig arbejdstager. Hvis militærtjenesten falder sammen med et civilt ansættelsesforhold, skal ansøgeren ligeledes fremlægge oplysninger om indkomst fra det civile ansættelsesforhold;

        5. hvis der er tale om en kvindelig arbejdstager, skal der fremlægges en erklæring på tro og love om, at hun vanset årsagen hertil ikke modtager nogen anden form for personlig andel fra den gensidige pensionskasse;

        6. lønsedlen fra den sidste måned, hvor der er blevet udbetalt løn (kvartalsmæssig indkomst);

        7. bevis på arbejdstagerens anciennitet før fastansættelsen med oplysninger om arten af arbejdsforholdet (civilretlig eller offentligretlig kontrakt), aflønning (måneds- eller dagløn) og angivelse af, om der i løbet af dette arbejdsforløb blev tilbageholdt bidrag til den gensidige pensionskasse, samt procentsatsen herfor (1%, 2%, 3%);

        8. undervisningspersonale udstationeret i skoler i udlandet skal fremlægge bevis for udstationeringens varighed og art (med angivelse af eventuelt vederlag);

        9. attest fra den supplerende pensionskasse vedrørende anciennitet, der henhører under bestemmelserne i lovdekret nr. 4204/61 og lov nr. 1405/83 vedrørende fortsættelsesforsikring osv., med oplysninger om forsikringsperiode, eventuelt opnået pension eller denne pensionskasses refusion af forsikringsbidragene.

      2. Hvis medlemmet afgår ved døden inden udtræden af tjenesten,

        skal de efterladte fremlægge ovennævnte bilag (jf. punkt A).

        Såfremt medlemmet (A-, B-medlem) ikke har ret til pension, skal alle ovennævnte bilag fremlægges bortset fra kopien af beslutningen taget af Statens Regnskabskontor.

      3. Hvis den afdøde var berettiget til en andel, skal der fremlægges

        1. en ansøgning;

        2. en kopi af beslutningen taget af Statens Regnskabskontor vedrørende udbetaling af pension til efterladte;

        3. en civilstandsattest fra den pågældendes kommune med præcis angivelse af: a) medlemmets dødsdato, b) oplysninger om, hvorvidt han var gift første, anden eller tredje gang og datoen for indgåelse af ægteskabet, c) børnenes navne og personlige stilling (fødselsdato for sønner og døtre samt deres civilstand), d) oplysninger om, hvorvidt den pågældende var gift eller skilt, da han/hun afgik ved døden og e) om ansøgeren stadigvæk er enke;

        4. en erklæring på tro og love fra de efterladte familiemedlemmer som angivet under punkt A5.


    DEN PRIVATE SEKTOR


    Arbejdstagere, der er forsikret gennem græske forsikringsorganer, der henhører under socialsikringens generalsekretariat, skal samtidig med indgivelse af ansøgning til Det Europæiske Fællesskabs administration om beregning af den aktuarmæssige modværdi, som skal overføres, fremlægge følgende:

    1. Erhvervsaktive forsikringstagere

      1. Direkte forsikrede

        1. Bevisligheder iht. de bestemmelser, som geelder for den instans, der har ansvaret for beregning af de optjente forsikringsrettigheder (f.eks. forsikringsbevis, beslutninger vedrørende anerkendelse af forsikringsperioder osv.);

        2. bekræftet kopi af identitetskortet eller fødselsattesten.

      2. Efterladte

        Ud over de i punkt a krævede dokumenter skal efterladte fremlægge

        1. en civilstandsattest;

        2. dokumentation for eventuelle børns ikke afsluttede studier.

    2. Pensionister

      1. Pensionsberettigede

        En bekræftet kopi af identitetskortet eller fødselsattesten

      2. Efterladte

        1. Bevis for den familiemæssige stilling;

        2. dokumentation for eventuelle børns ikke afsluttede studier.



LISTE OVER DE KOMPETENTE KONTORER

Nærmere oplysninger fås ved henvendelse til:

  • ANSATTE VED KOMMISSIONEN

    IX.B.6, Kontoret for overførsel af pensionsrettigheder, Bruxelles
    L86-02/03





    Hr. VERTESSENtlf.: (2)296.31.89
    Hr. BRAUNtlf.: (2)296.78.91
    Fr. VARDIKAtlf.: (2)299.03.32


  • ANSATTE VED RÅDET

    Direktoratet for Personale og Administration
    Kontoret for Pensioner, Bruxelles L175-0370.FK.50





    Fr. BROKMANNtlf.: (2)285.61.56
    Fr. CAMPOStlf.: (2)285.72.81
    Hr. POURBAIXtlf.: (2)285.66.68


  • ANSATTE VED DET ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG

    Personale-, administrations- og budgetdirektoratet
    Kontoret for personaleansættelse og -forvaltning
    Bruxelles/Rue Ravenstein 2




    Fr. HERCZtlf.: (2)546.92.47
    Hr. LUXtlf.: (2)546.90.26


  • ANSATTE VED PARLAMENTET

    Kontoret for Pensioner (personale), Pensioner og Forsikringer (medlemmer)
    Luxembourg BAK 02/67




    Fr.CRUZ DIAStlf.: (352)4300.24193
    Hr. HANS-DIETRICH ROSSOWtlf.:(352)4300.27085


  • ANSATTE VED DOMSTOLEN

    Personaleafdelingen
    Sektion B: Vedtægtsmæssige rettigheder, sociale anliggender og pensionsspørgsmål
    Bd. K. Adenauer 100, Kirchberg - Luxembourg




    Fr. WAGNERtlf.: (352)4303.3666
    Fr. SCHINDLBECKtlf.: (352)4303.3665


  • ANSATTE VED REVISIONSRETTEN

    Personaleafdelingen
    12, rue A. de Gasperi, Kirchberg - Luxembourg




    Hr. APELtlf.: (352)4398.45635
    Hr KALENTZIStlf.: (352)4398.45256


Sommaire  
Auteur : Direction générale du personnel et de l'administration
Editeur : Direction générale du personnel et de l'administration
Unité ateliers de reproduction

Page créée le 29/11/98 14:56:36, dernière modification le 7/12/98 18:36:41